Meteen naar de inhoud

Strategiesessie

De basis voor succes

Jij bent met supertoffe en waardevolle dingen bezig. Dat weet ik zeker. Maar er is een grote kans dat ik dat niet kan afleiden uit je content. 

De meeste B2B-bedrijven delen vooral oppervlakkige informatie die al tientallen keren door concurrenten is gedeeld. Of saaie updates die alleen interessant zijn voor mensen binnen de organisatie. Of ze delen helemaal niks, omdat ze niet weten wat ze moeten vertellen. Het is geen wonder dat contentmarketing hen vaak weinig oplevert.

Hoe anders is het als ik met een ondernemer of marketingmanager in gesprek ben. Als ik een beetje doorvraag over wat hun bedrijf doet. Dan komen de verhalen:

Over oplossingen die klanten tonnen per jaar helpen besparen.
Over slimme software die voor een tijdwinst van soms wel 40% zorgt.

Wat zijn er veel mooie bedrijven die écht iets te brengen hebben. Na zo’n gesprek denk ik telkens weer: ‘dit moet iedereen weten’. Maar waarom lees ik nooit iets over hun slimme oplossingen? Waarom delen ze hun overduidelijk extreem waardevolle kennis niet? En waarom proberen ze de rest van de markt niet te inspireren om het ook beter te gaan doen?

Ik weet waarom:

Jij hebt last van expertblindheid

Om jezelf neer te zetten als thought leader moet je jouw unieke toegevoegde waarde kennen. En die vervolgens kunnen overbrengen op je doelgroep. Het lastige is dat het voor jou allemaal heel normaal is. Als buitenstaander ben ik zwaar onder de indruk van wat je doet, maar jij bent er elke dag mee bezig. Daardoor heb je het gevoel dat je niks te vertellen hebt. Of vertel je het verkeerde.

Dat moet je doorbreken.

Hoe je dat doet? Het helpt als iemand van buitenaf de boel eens lekker komt opschudden. En laat dat nou mijn favoriete bezigheid zijn.

Ik kom graag bij je langs voor een strategiesessie. 

Na die sessie weet je precies hoe jij eruit gaat springen tussen al die saaie content van je concurrenten. Hoe jij wél raakt, wél inspireert, wél echt iets bijdraagt. En je zit gegarandeerd vol energie om aan de slag te gaan. Want als je weet dat je een verschil kunt maken, dan gaat het vuurtje vanzelf branden.

Zo ziet de sessie eruit:

Jouw merkessentie

Als eerste gaan we aan de slag met jouw merk. Door het stellen van scherpe vragen komen we tot de essentie. Waarom doe je eigenlijk wat je doet? Wat maakt jou anders dan je concurrenten? Waar wil je om bekend staan in de markt? Welke unieke kennis en skills bezitten jullie?

Merkpersoonlijkheid en tone of voice
Vervolgens kijken we hoe je die essentie kunt vertalen naar je manier van communiceren. We doen wat leuke oefeningen om je merkpersoonlijkheid vast te stellen. Die persoonlijkheid bepaalt je tone of voice. Gebruik je humor of juist niet? Bewaar je wat afstand of wil je juist toegankelijk zijn? Mag het brutaal of houd je je juist graag aan de regels? Hierna kun je duidelijke afspraken maken over de communicatie vanuit het hele bedrijf.

Doelgroep
Nu is het tijd om naar de doelgroep te kijken. Voor wie doe je het? We gaan samen één of meerdere persona’s creëren. Dit is een uitgebreid profiel van je ideale klant. We maken niet zo’n persona waarin je het hebt over hobby’s, gezinssamenstellingen en woonplaatsen. Voor de meeste B2B-bedrijven is dat totaal niet interessant. Je wilt weten waarmee je jouw ideale klanten kunt triggeren. Tegen welke problemen lopen ze aan? Wat frustreert hen aan hun huidige oplossing? Wat willen ze uiteindelijk graag bereiken? En wat houdt ze tegen om jou vandaag nog op te bellen?

Content-market fit
Waar zit overlap tussen wat jij wilt/kunt vertellen en wat de doelgroep wil horen? De content-market fit is waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Daarmee zorg je ervoor dat je content resultaat gaat opleveren.

Globale contentstrategie
Op welke kanalen willen jullie content delen? In welke vorm? En met welke frequentie? Wie gaan dat doen? Wie gaat de kar trekken? We kijken vooral ook naar wat haalbaar is, zodat jullie het écht gaan doen.

Duur: 1 dagdeel

Klaar om de stap te zetten?

Strategiesessie

1500
  • 1 dagdeel
  • Aan jullie behoeften aangepast
  • Incl. uitwerken resultaten in een net document
  • Online of bij jullie op kantoor
  • Incl. reistijd/-kosten (tot 1 uur reistijd met OV vanaf Rotterdam)